Smile rens med airflow

Tannrens AirFlow

Tannrens hos tannlege i Oslo

AirFlow er et instrument som blåser små saltvann partikkeler og vil dermed fjerne tannstein og  overfladisk misfarging på en effektiv og skånsom måte for eksempel kaffe, te, brus og røyk.

Pris: 399,-

Vi ringer deg!

Eller tar kontakt på epost.

Smile Frogner

Bygdøy Allé 18, 0262 Oslo

Smile Grønland

Brugata 1, 0186 Oslo

Smile Grünerløkka

Wilses Gate 2A, 0178 Oslo

↓Mer Informasjon

Årsaker

Regelmessig tannrens er viktig for god munnhygiene. I tillegg til å holde tennene og tannkjøttet sunt, tannlegen skal se hva som skjer med tennene dine, slik at problemer som hull eller tannkjøttbetennelse kan behandles tidlig.

AirFlow tannrens hjelper med: 

– Fjern tannstein

– Forebygging av karies

– Forebygging av tanntap 

– Hold pusten frisk 

– Lys opp smilet ditt 

– Øk din generelle helse

 

Når skal du bestille time hos tannlegen

Vi anbefaler at du bestille time for tannrens 2 ganger i året. Air-Flow-behandling er for de som ønsker sunnere tenner, sunnere tannkjøtt og et lysere smil. For de som ønsker å fjerne lett flekker til mer alvorlige flekker. 

Tannstein

Tannstein er forkalket plakk, et hardt mineralavleiring som dannes på tennene. En grov, humpete strek ved bunnen av tennene er ett tegn. Imidlertid dannes det også tannstein under tannkjøttkanten. Tannpleiere kan fjerne tannsteinsoppbygging på tennene, og god munnpleie bidrar til å forhindre at den kommer tilbake.

Komplikasjoner

Tannstein som er ikke fjernet kan føre til hull og tannverk. All tannstein som dannes over tannkjøttkanten kan være skadelig for deg. Det er fordi bakteriene kan irritere og skade tannkjøttet ditt. Over tid kan dette føre til progressiv tannkjøttsykdom. 

 

Den mildeste formen for tannkjøttsykdom kalles gingivitt. Det kan vanligvis stoppes og reverseres hvis du pusser, bruker tanntråd, bruker et antiseptisk munnvann og får regelmessig AirFlow tannrens hos tannlegen.

 

Hvis ikke, kan det bli verre, til det punktet hvor det dannes lommer mellom tannkjøttet og tennene og blir infisert av bakterier. Det kalles periodontitt. Senere det kan skade bein og vev som holder tennene dine på plass.

Diagnose

En grundig undersøkelse hos tannlege er veldig viktig, det kun tannlegen eller tannpleier som kan fjerne tannstein eller behandle tannkjøttet hvis du har gingivitt eller periodontitt. 

 

Ved en tannsjekk vil man foreta en grundig kontroll av tenner og tannkjøtt. Tungen, munnhulens slimhinner, samt kjeveledd og tyggemuskler undersøkes også. Slik vil man kunne kartlegge hvilket behandlingsbehov pasienten har, og basert på dette lage en behandlingsplan. En undersøkelse hos tannlege eller tannpleier ved Clinica Smile inneholder følgende:

  • Undersøkelse av tenner og munnhule
  • Hygieneinstruksjon
  • Vi bruker røntgen til å undersøke de delene av munnen og kjeven som ikke er synlige i en klinisk undersøkelse.
  • Vi kan inkluderer også Panoramarøntgen – En form for oversiktsbilde som kan benyttes dersom behandlingsbehovet er stort.
  • Bruker skaler og AirFlow for å fjerne tannstein.

Behandling

Behandlingen varer ca. rundt 30 – 45 minutter. For å starte – tannlegene vil rense tennene dine med Airflow. Om nødvendig vil en scaler brukes for å fjerne eventuell kalkulus etterpå. Anestesi er vanligvis ikke nødvendig og rengjøringen er smertefri.

 

Tannoverflaten blir ikke skadet under denne rengjøringsprosedyren. Denne metoden er rask og smertefri og lar deg rengjøre alle de vanskelig områdene som de trange mellomrommene mellom tennene. Tennene dine vil se og føles friskende rene. Dette er også en ideell for å fjerne eventuelle underliggende flekker eller skjell før tannblekingsbehandling.

Tannstein før og etter behandling

Forebygge Tannstein

Børst tenner regelmessig og to ganger om dagen i 2-3 min.

Ta kontakt med tannlegen 2 ganger i året. 

 

Hva kan du forvente av tannlegen din

Undersøkelse og oppfølging. 

Tannrens Pris

Bestill Tannlege Time

Velg avdeling og bestill Time for undersøkelse direkt i dag! 

Som ny pasient hos Clinica Smile er det nødvendig at du fyller ut et helseskjema når du kommer til første time/konsultasjon.

  • Fra helseskjema henter vi den viktigste informasjonen om din helse.
  • Her kan vi finne årsaken til eventuelle problem du har i munnen og se om du har rett til refusjon fra HELFO.
  • Det anbefales at du kommer 10 min før avtalt tidpunkt for time, slik at du har god tid til å fylle ut skjemaet.

Vi gjør oppmerksom på at avbestilling av avtalt time kan gjøres online eller e-post. 

Avbestilling av en time/konsultasjon må gjøres på virkedager (mandag-fredag), senest 24 timer i forveien.