Protetikk

Tannbro

En tannbro er et alternativ mellom løsning som kan brukes til å erstatte en eller flere tenner. Hvis du mangler en eller flere tenner, kan fast bro være et godt alternativ. En tannbro settes fast i munnen av tannlegen, og er ment å være en permanent tannerstatning. Du kan få en treleddet bro, eller en hel bro.

Mer Informasjon

En tradisjonell bro er den mest vanlige og brukte bro. Består av et mellomledd som er smeltet sammen med to porselenskroner, som er bygget på nærliggende tenner eller implantater. Normalt lages mellomleddet enten i keramikk eller i porselen, som er smeltet til metall. Broen er sementert på nabotennene og kan derfor ikke fjernes, derav navnet fast bro.

Når du ønsker å erstatte en manglende eller ødelagt tann, vil en bro være den rimeligste løsningen. Dette er en god behandling som gir tilbake et flott smil.

En tannbro er også en raskere løsning enn tannimplantat.

Når en eller flere av dine tenner mangler, kan det være lurt å få en bro til å erstatte de manglende tenner, hvis nabotennene er sunne. Manglende tenner vil ha innflytelse på:

  • Dit smil og utseende.
  • Dit bitt. 
  • Formen på ditt ansikt.
 

Å lage en bro tar to besøk hos tannlegen.

Første besøk.

Ved det første besøket forberedes tennene og det blir utført en undersøkelse av tenner og tannkjøtt, og tannlegen vurderer om tannbro er løsningen. Tannlegen tar et avtrykk av dine tenner med digital 3D scanner som sendes til tanntekniker og man lager en midlertidig bro. Du blir også enig med tannlegen om hvilken farge og hvilket materiale som skal brukes.

Andre besøk.

Ved det andre besøket fjernes den midlertidige broen og man prøver den riktige broen. Da blir det kontrollert passform, biting og farge. Er både pasient og tannlege fornøyde sementeres broen på plass.

 • Implantater 
 • Del proteser
 • Helproteser

     Pris

Tannbro

Før og Etter

Bestill Time

Velg avdeling og bestill Time for undersøkelse direkt i dag! 

Som ny pasient hos Clinica Smile er det nødvendig at du fyller ut et helseskjema når du kommer til første time/konsultasjon.

 • Fra helseskjema henter vi den viktigste informasjonen om din helse.
 • Her kan vi finne årsaken til eventuelle problem du har i munnen og se om du har rett til refusjon fra HELFO.
 • Det anbefales at du kommer 10 min før avtalt tidpunkt for time, slik at du har god tid til å fylle ut skjemaet.

Vi gjør oppmerksom på at avbestilling av avtalt time kan gjøres online eller e-post. 

Avbestilling av en time/konsultasjon må gjøres på virkedager (mandag-fredag), senest 24 timer i forveien.